dilluns, 5 de maig del 2014

Cutícules i feines: per presumir NO cal sofrir

L'altre dia comprant vaig ser conscient que encara que ens agradi cuidar-nos, els nostres treballs poden minvar l'efectivitat de tot el que fem per anar arreglades.
Sé que hi ha gent que tal vegada menysprea el fet de treballar amb papers constantment, perquè "tenim mans de secretària" o les que constantment han de rentar-les, o les que tracten que els seus productes no toquin les seves ungles. Jo mateixa hauria de tenir unes ungles supercuidades, i de debò me les cuido, però quan faig manicures... la majoria de les vegades el meu esmaltat queda "tocat" a més amb els papers que toco al cap del dia, vaig sempre amb les mans plenes de petits talls.
En fi, que totes sabem que cuidar-se és complicat però anem a veure una forma de cuidar-se les ungles i les cutícules. Per a això anem a reflexionar sobre "què és l'ungla?" "què és la cutícula?"
Si busquem en vikipedia se'ns diu que:
"Les ungles estan formades principalment per cèl·lules mortes endurides que contenen
queratina, una proteïna fibrosa, que el cos produeix de manera natural, la major aportació de les cèl·lules mortes prové dels ossos."
"Les ungles es poden assecar, tant com la pell"
I sobre cutícules, en altres webs ens parlen de:
"Pel·lícula de pell prima i delicada, especialment la que s'uneix a la base de les ungles"

CUIDA LES TEVES UNGLES. CUIDA'T TU.
De tot això podem deduir, que un aspecte important és una alimentació equilibrada i també incloem en això la necessitat d'hidratar-se bevent entre 1'5 i 2 litres d'aigua al dia (no sóc mèdic, però podeu consultar amb el vostre la conveniència a nivell salut d'aquest aspecte deixant de costat el fet que per a les ungles sigui convenient). I no serveixen els refrescs i sucs: realment necessitem aquesta quantitat d'aigua.
El que pel que sembla també ajuda a la qualitat de la queratina és la ingesta de gelatina, però aquesta qüestió no la conec en profunditat, només ho he llegit en diversos articles, per la qual cosa no puc afirmar-vos la seva efectivitat.
Amb la hidratació interna ajudem considerablement al fet que l'ungla tingui una flexibilitat adequada i que el fet de tocar caixes o papers no ressequi tant la zona. Perquè encara que sembla una ximpleria, el manipular aquests objectes "absorvents" resseca les mans deixant aquest aspecte descurat a pesar que nosaltres ens cuidem.
A més haurem d'hidratar també amb cremes i olis.
En el seu moment ja vaig parlar de les cures que jo feia en les meves ungles i per això no em vull a repetir i us deixo l'enllaç, però aquest post és perquè aquestes ungles i cutícules s'hidratin i es nodreixin... per això, una vegada a la setmana (si m'apures una vegada cada dues setmanes) podem optar per submergir les nostres ungles durant cinc minuts en oli d'oliva. Perquè no gastem mitja ampolla d'oli en l'intent, podem posar primer una mà i després l'altra, i el recipient no fa falta que sigui massa gran, així no ens donarà la sensació de que malgastem gens.
Quan saques les mans del bol, és convenient fer un massatge en l'ungla i la cutícula amb el mateix oli. Si no volem utilitzar oli d'oliva, l'oli d'ametlles seria una altra opció.
En cas que després de l'ús de l'oli volgueu esmaltar, us recomano que renteu les mans amb xampú per al cabell. Recordeu que les ungles estan formades de queratina, per la qual cosa aquest tipus de xampús no les espatllaran i sí les desgreixaran més que un sabó normal.
Si pinteu les ungles encara amb oli, l'esmalt saltaria en un instant.
CUIDA LES TEVES CUTÍCULES. CUIDA'T TU.
Un altre consell important és: no tallis les teves cutícules i no mosseguis els repelors... Les cutícules s'empenyen cap a dins, i com menys les corts, menys creixeran, per la qual cosa el meu consell és que si encara ets a temps: no les corts mai. Hidrata-les, remulla-les, i retira-les amb un empeny cutícules o amb un palet de taronger. Els padrastres talla'ls amb cura, sense tirar (què us vaig a explicar que no sapigueu!)
I què podem usar nosaltres a casa per remullar aquestes cutícules? Per exemple podríem usar aigua tèbia amb un rajolí de llimona.
Mai llimis les ungles encara humides: si ho fas, separaràs les capes de la ungla i se t'espatllaran. Llima les ungles abans de posar les mans en remull.
Ja no és només per estètica: les esquerdes dolen! Molesten! Qualsevol líquid que ens toca ens cou, qualsevol tela fina se'ns enganxa...
Hem d'acaronar-nos, totes i cadascuna de les parts del nostre cos, a pesar que jo només parli de mans.
Acaronar-nos a nosaltres mateixes, perquè per presumir NO cal sofrir, ja se sofreix amb la vida, regalem-nos l'oportunitat de gaudir d'una estona amb nosaltres mateixes per sentir-nos bé.
No fan mancada productes cars per cuidar-nos, és cert que es requereix una despesa, (sempre la utilització de qualsevol producte que no sigui aire...)
Per hidratar "d'urgència" unes mans, utilitza vaselina comuna, de la qual venen en el supermercat, aplica-la a les mans (i en els peus si fos el cas) i després cobreix amb uns guants (uns mitjons) si pot ser de cotó.
Tot això el pots fer mentre veus una pel·lícula, pots aprofitar el tenir les mans enfundades en els guants per llegir aquest llibre que sempre tens pendent, o fer com jo: posar-te'ls per anar a dormir.
Mira per la xarxa els consells que et donem, i adapta el que millor vagi amb el teu estil de vida. En definitiva, TU et coneixes millor que ningú.

ACARONA'T!
Us heu adonat de lo bonic que es el verb "ACARONAR"? 

L'ordre correcte serà: Limar, remullar, nodrir amb oli, posar vaselina i enfundar-te els guants ;-) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada